命あるかぎり戦え。たとえどんなに孤独でも。
Inochi arukagiri tatakae. Tatoe donnani kodoku demo.


Swift as wind, silent as forest, fierce as fire, firm as mountain.

ACT 90: Buat Srikandi Kami

Posted: Sunday, June 6, 2010 by Syed M. in Labels:
4

Buat Srikandi Kami


Bulan-bulan dirasakan detik,

terlalu pantas bagiku.

Walau hanya sementara,

namun memori indah tetap di minda,

kenangan pahit diingat, untuk pedoman dalam hayat.


Kau pergi, tinggalkan kami

Tanpa kau sedari, titis air mengalir di pipi.

Hati juga terasa sayu, tapi berlindung di balik senyum.

Inginku ucap kata-kata,

Tapi berat untuk bibir berbicara.

Madah terkunci, di balik suka.

Pilu tersimpan, di balik ketawa.


Terima kasih untuk segalanya.

Dari awal kami, hingga langkah akhirmu di sini.

Takkan kami lupakan keringatmu,

Akan kami genggam nasihatmu,

Tidak kami abaikan pesananmu,

Jauh untuk kami lupakan gelak tawamu.


Maafkan kami untuk segalanya.

Mungkin tidak berpaling, mungkin tidak bersua.

Khilaf kami dalam kata, laku kami dalam cara,

Ngomel kami dalam manja…

Ampunkan kami, salah silap dosa

Wahai srikandi yang kami cinta.


Doakan kami dalam segalanya.

Sedari bermula nafas hingga ke liang berlumpur.

Doakan kami agar bersedia untuk bertempur,

Segala cabaran dan duri yang perlu digempur.

Kamu insyaAllah tidak akan hilang dari doa,

Agar berjaya hingga puncak jaya.


Selamat tinggal wahai srikandi,

Tapak demi langkah kamu pergi,

Tapi kan kami jaga pesanan dan memori,

Sehingga kita bertemu lagi,

Jika tidak di dunia, insyaAllah di negeri yang abadi.

4 kritikan@pujian:

  1. terima kasih alep =) ni lagi best dr "dpt bunge" ahahaha... walopun alep tak ingat bile akak grad~ but sokay.. sebab dah name pung alep... nak buat lagu mane kann?? =)

    I'allah.. panjang umur.. kite jumpe lagi ye..

    gud luck tau~ igt, jgn cepat give up.

  1. eh...sape tak ingat...haish.
    sy ingt ler...cume time tu ade miscalculation sket...ahakz.

    well, sy akn rindu kak ju sentiasa. insyaAllah kita jumpa lagi, taun dpn mybe.haha.

    tq so much for everything ok? u too =D

  1. alay! says:

    srikandi je alep?haha.sape yg ade kaler tuh?wiwiit~

  1. alay!
    rindu mu!~
    haha...

    ouh, tu senior. dah blik msia.

Related Posts with Thumbnails